Våra chilepeppar

Det finns hundratals olika sorters chilepeppar. Vi har valt att i vårt sortiment ha tre mycket välsmakande sorter av olika styrka, de i vårt tycke godaste. De är torkade vid låg temperatur och därefter malda.

Peperoncino från Kalabrien

Peperoncino calabrese är en gammal ursort från Kalabrien i syditalien. Den används flitigt i det syditalienska köket vid all typ av matlagning. De torkade hela frukterna läggs i olivolja för att få den berömda djävulsoljan, Olio diavulicchio calabrese. Är medelstark.

Vikt: 25g       Pris: 60 SEK

Scotch Bonnet från Kalabrien

Aromatisk och fruktig. I styrka jämförbar med habanero men med mer smak. Mycket vanlig i det karibiska köket, i jerkmarinader eller jerkkryddblandningar. Med doft av paprika och russin. Populär bland kockar som lagar västindieninspirerade rätter. Stark.

Vikt: 20g       Pris: 60 SEK

Carolina Reaper

Torkade flingor av världens starkaste chilepepparsort. Fruktig och kryddig doft. Används då man vill ha de riktigt starka grytorna och såserna med både hetta och chilepepparsmak. Innehåller 10 g vilket motsvarar ca 150 - 200g färsk frukt. Mycket stark.

Vikt: 10g      Pris: 60 SEK